کاربرد رزین چیست؟
یکی از کاربردهای رزین این بوده که از زمانهای قدیم و حتی قبل از نام گذاری رزین از شیره درخت کاج برای درزگیری قایقها، ظرفهای غذا و مومیایی کردن اجساد استفاده میکردند.
نوع دیگری از کاربرد رزین این است که از انواع رزین جهت ساخت و پرداخت جوهر، جلا، جواهر، عطر، لاک و دیگر اشیا استفاده میشود.
پیشرفت سریع فناوری و تکنولوژی باعث پی بردن به این مسئله شد که میتوان رزین را به پلیمر تبدیل کرد. تبدیل رزین به پلیمر منجر به تولید رزینهای مصنوعی شد. صحبت در رابطه با رزین مصنوعی در قالب مقاله دیگر بررسی میگردد.
بیشتر پلیمرها از رزینهای مصنوعی ساخته میشود. دلیل این عملیات این است که تولید ارزانتر و تصفیه آنها راحتتر است.
یکی از مزایای رزینهای غیر طبیعی در مقابل رزینهای طبیعی پایداری، قابل پیش بینی بودن و یکنواخت بودن آنهاست. این موضوع به این دلیل است که رزین مصنوعی تحت شرایط کنترل شده ساخته میشود و تولید ناخالص در آنها وجود ندارد.
رزینهای مصنوعی از طریق ترکیب کردن مواد شیمیایی در آزمایشگاه ساخته میشود و نتیجه واکنش تشکیل ترکیبات چسبناک رزین مصنوعی است.
از کاربرد این نوع رزین میتوان تولید موادی از جمله پلاستیک، رنگ و … را بجای رزین طبیعی نام برد.
کاربرد رزین در تولید زیورآلات
اگر امروزه به فروشگاههای زیورآلات و جواهرات سری بزنید به آسانی میتوانید اجناس متنوعتری را نسبت به قبل بیابید. دلیل این موضوع نیاز مخاطب به تنوع طلبی و وجود سلایق مختلف است. مردم بسیاری با سلیقههای متفاوت برای خرید زیورآلات مختلف به این فروشگاهها مراجعه میکنند.
بعد از اضافه شدن انواع فلزاتی نظیر استیل، تیتانیوم و برنج، در جدیدترین نوع دستبند و گردنبند میتوان مواد رزینی را مشاهده کرد. با توجه به ویژگی چشم نواز رزین که چشم هر مخاطبی را به خود جذب کرده و او را مبهوت میکند، به همان اندازه آنها را برای خرید قانع میکند.
در این بخش میتوانید به مشاهده چند نوع از این زیورآلات بپردازید:
اما اگر میخواهید در خصوص مواد ساخت برای این محصولات اطلاعاتی بدانید، ادامه موضوع را بخوانید. معمولا از نوع مصنوعی رزین جهت تولید و ساخت زیورآلات در کارگاههای مربوطه آن بهر برده میشود. موضوع مهم در این خصوص تنظیم قالب برای اندازه مناسب این محصولا است که باید با دقت و حساسیت بالایی انجام شود.
کاربرد رزین در صنعت تولیدات ظروف
یکی دیگر از مزایای رزین در صنعت، استفاده از آن در تولید ظروف است. این موضوع با توجه به ترکیب چوب و رزین بسیار کارامد و مورد قبول است. با توجه به این موضوع که سالیان طولانی است که از ظروفی چوبی استفاده میشود و جدیدا ترکیبات چوب و رزین بسیار مستحکم و زیباست، این مسئله خیلی دور از انتظار نیست.
در ادامه میتوانید تصاویر ظروف رزینی را مشاهده کنید. همچنین شاید برایتان جالب باشد که بدانید تقریبا هر وسیلهای که نوع چوبی آن موجود باشد نوع رزینی (ترکیب چوب و رزین) آن نیز به راحتی قابل تولید است.
نوع رزینی این محصولات معمولا بسیار جذابتر است. دلیل این مسئله در تنوع رنگ، هماهنگی بالا در ترکیب با چوب و وجود سلایق مختلف است که باعث این تولیدات میشود
کاربرد رزین در صنعت
برای ماده رزین کاربردهای بسیاری در صنایع مختلف وجود دارد. در ادامه به برخی از آنها میپردازیم:
چسب رزینی
در تعریف چسب ابتدا نیاز است بدانیم که این ماده ایجاد پیوستگی بین دو شی را انجام میدهد. این کار به وسیله واکنش شیمیایی و آلی که بین برخی مواد با توجه به ساختار آنها مشخص است شکل میگیرد.
اما چسب رزینی از شیره درختان یا همون صمغ با ترکیب لاستیک طبیعی ساخته شده که از نفوذ آب به داخل قایقها جلوگیری میکرده. بدین وسیله بشر توانست قایقهای بزرگتری را تولید کند و در نهایت صنعت کشتیرانی به شکل امروزی شکل گرفت.
بعد از طی سالها محققان شیمی موفق شدند که از صمغ طبیعی در صنعت پلیمر چسبهای رزینی را تولید کنند. این موضوع نه تنها در صنعت رزین بلکه صنایع بسیاری را تحت تاثیر قرار داد.
انواع چسبهای رزینی
در این قسمت به معرفی چند نوع از چسبهای رزینی خواهیم پرداخت، همراه ما باشید:
چسب پلی استر
این چسب ها از رزین پلی استر ساخته شدهاند و خاصیت خشک شدن و تبدیل به ماده جامد شدن را دارند. در بخش بسته بندی می توان این چسب را در دسته بندی مواد دو جزئی قرار داد.
از چسب پلی استر با ترکیبات شیمیایی مختلف در صنایع بسیاری از جمله صنعت ساختمان، صنعت الکترونیک، صنعت رنگ، صنعت لوازم خانگی و صنایع رنگ استفادههای بسیاری را میکنند.
در پایان از شما خوانندگان محترم سپاس ویژه داریم که مقاله مربوط به کاربرد رزین چیست را مطالعه نمودید و امیدواریم توانسته باشیم که نیاز شما را برآورده کنیم. در صورتی که سوالی دارید میتوانید کامنت گذاشته و در اسرع وقت پاسخ شما را خواهیم داد.
- ۹۹/۰۵/۲۳